#пакет_НЕ_потрібен



Лише 1-3% пластикових пакетів потрапляють на переробку. А решта плаває в морях та океанах, лежить у землі та розкладається – дуже і дуже повільно. Щорічно від пластикових пакетів помирає близько 100 тисяч морських тварин та близько мільйона морських птахів. За добу в організм людини потрапляє близько 330 часток мікропластику – він є у воді, їжі та навіть у повітрі.

Еко-сумки впевнено наступають на п’яти поліетиленовим пакетам, у яких світ просто захлинається. Ми навідуємося в магазин до шести разів на тиждень і щоразу пакуємо покупки пакети. Отже, протягом року ми приносимо додому близько 160—300 пакетів, а якщо врахувати ще й ті пакети, в які пакуємо овочі, рибу (подвійний пакет), м’ясо (подвійний пакет) тощо…

3 липня у світі відзначається Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів (International Plastic Bag-Free Day). Цього року міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак закликав українців провести загальноукраїнську акцію «День без поліетилену» та хоча б на добу замінити звичні пакети зробленими власноруч сітками («авоськами»), паперовими пакетами та екоторбинками.
Пропонуємо не чекати, а вже починати відмовлятись від поліетилену 

Зробіть ексклюзивну та супермодну сумку, якій
позаздрять найвибагливіші модниці та модники!

З чого пошити екоторбинку? Найкраще для цього підійдуть такі тканини:
Бавовна – найпоширеніший матеріал для торбинок. Ця тканина натуральна та екологічна. Вона легка в догляді – її можна прати навіть в машинці. Щільна бавовна може витримувати вагу до 20 кг. Тканина легко піддається обробці. Тому її не тільки буде легко шити, але й прикрашати. До того ж, бавовняну річ можна буде здати на переробку.
Льон – ще один натуральний матеріал. Тканина міцна та цупка. Такі торбинки легко прати – можна також використовувати пральну машину. До того ж, льняні сумочки легко прикрашати – вишивка, оздоблення бісером, стрічками – це буде під силу навіть початківцям.
Брезент – надзвичайно міцний матеріал. Такі сумки однозначно будуть вам слугувати довго. Єдина незручність – сумки з брезенту краще не використовувати в морозну погоду – може потріскатися.



Як зробити вашу сумку унікальною? Прикрасити сумку можна безліччю варіантів:
  • - Вишивка,
  • - Оздоблення бісером,
  • - Стрази та паєтки,
  • - Декупаж,
  • - Аплікації та принти.
Для вишивки та оздоблення краще використовувати натуральні тканини. На льняній сумці, наприклад, навіть не буде видно проколів від голки.
А от розмальовувати можна будь-яку тканину. Для цього краще обирати акрилові фарби. Акрилова фарба швидко сохне. Після висихання кольори трохи тьмяніють, проте доволі довго тримаються на полотні

Додатково ідеї можна переглянути тут:
https://www.youtube.com/watch?v=zeGnexQ-mfg  









Коментарі